bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Grickalice uz pivo»Pohovani sendviči od patlidžana

Pohovani sendviči od patlidžana

Pohovani sendviči od patlidžana
Fotografije: Genoveva
1 / 4
28/08/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
"Ubeđeni smo da će vam se osladiti, čim jednom probate pohovane sendviče od patlidžana"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan oljuštimo, sečemo na pola, a posle po dužini, da dobijemo lepe kriške.

Posolimo i ostavljamo 30 minuta. Nakon toga operemo patlidžan i ostavljamo da se ocedi.

Za to vreme razbijemo 2 jajeta i promešamo, u njih dodajemo rendani sir i kačkavalj, isečenu mirođiju, pasirani beli luk i malo origana. Promešamo smesu.

Patlidžan dinstamo u sasvim malo ulja i ostavljamo na ubrus da se ocedi.

Sečemo paradajz na kriške. Biramo manje-više jednake kriške patlidžana. Na jednu polovinu stavljamo smesu od jaja, a preko druge - krišku paradajza i poklopimo kao sendvič jedan prema drugom.

U duboki tanjir sipamo brašno, a u posudi umutimo preostala jaja.

Uvaljamo naše patlidžane u brašno, nakon toga potapamo u jaja i na kraju ponovo u brašno.

Pržimo pohovani patlidžan u ugrejanom ulju.

Pohujemo sve komade. Pohovane sendivče od patlidžana serviramo hladne.

Neka vam je slatko!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: