Ćuftice od tikvica u rerni sa kukuruznim brašnom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Ćuftice od tikvica u rerni sa kukuruznim brašnom
Fotografije: Jordanka Kovacheva
1 / 6
09/09/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
"Ćuftice od tikvica, čiji nam je ukus omiljen"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 750 g
  • beli luk - 1 čen
  • peršun - 2 kašike, iseckan
  • mirođija - 1 prstohvat, sušena
  • biber - 2 prstohvata ili po ukusu
  • kukuruzno brašno - 5 kašika, izvršitih
  • jaje - 1 komad, L - XL
  • so - po ukusu
  • maslinovo ulje - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

1. Očistite tikvice od krajeva i ne ljušteći ih narendajte na krupno renda. Stavite izdašan prstohvat soli, promešajte dobro i ostavite da puste vodu oko 1 sat.

2. Ocedite i temeljno istisnite svu tečnost od tikvica. Razbijte u njih jaje, stavite začine i kukuruzno brašno.

Promešajte i ako je potrebno dodajte još brašna, tako da jednostavno možete da oblikujete ćuftice.

3. Blago namazanim rukama uzimajte smesu i pravite blago spljeskane loptice. Poređajte ih u posudu za pečenje pokrivenu papirom za pečenje.

Pospite svaku ćufticu od povrća maslinovim uljem.

4. Ispecite dok ne dobiju zlatastu preplanulost u prethodno zagrejanoj rerni na 175 stepeni.

Servirajte tople sa lepim sosom, mlečnim, od paradajza ili sosom od majoneza.

Brze ekonomične i veoma jednostavne ćuftice, pogodne za laganu večeru ili meze uz omiljeno piće.

Prijatno! Ćuftice od tikvica u rerni sa kukuruznim brašnom su gotove.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: