bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Panakota»Panakota sa salsom od trešanja

Panakota sa salsom od trešanja

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
14k5k7k
Panakota sa salsom od trešanja
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 2
14/09/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Panakota sa salsom od trešanja - uzbudljiva avantura za nepce"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U šolji sa hladnim svežim mlekom natopite želtin da omekša.

U šerpu sipajte pavlaku i sveže mleko. Zasladite i stavite na ringlu. Kada je tečnost pred vrenjem sklonite posudu sa ringle, sipajte sveže mleko sa omekšalim želatinom i mešajte dok se ne istopi dobro. Aromatizujte jednom vanilom.

Sipajte krem u odgovarajuće čaše i ostavite da se ohladi pre nego što ga stavite u frižider, da se konačno stegne.

Možete da nagnete čašu dok se krem hladi, da dobijete lepši efekat nakon što dodate salsu.

Očistite trešnje od koštica. Stavite ih u šerpu sa šećerom i vodom. Skuvajte dok se blago ne zgusne.

Sklonite posudu sa vatre, sipajte sok od limuna i aromatizujte vanilom. Servirajte panakotu dobro ohlađenu!

Nek vam je slatko! Panakota sa salsom od trešanja je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: