bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Čizkejk sa pavlakom

Čizkejk sa pavlakom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Čizkejk sa pavlakom
Fotografije: Kristine Tenova
2 / 3
23/09/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Ukupno20 min.
Porcije8
"Čizkejk na bugarski način - sa najboljim slatkom od borovnica koje smo imali"

Potrebni sastojci

  • keks - 1 pakovanje, 330 g
  • krem za mazanje - 180 g
  • kisela pavlaka - 500 g
  • šećer u prahu - 6 kašika
  • maslac - 150 g
  • slatko - 300 g, od borovnica
* merne jedinice

Način pripreme

Keks se nalomi i namrvi na sitne mrvice. Maslac se istopi i promeša se sa keksom. U posudu za pečenje sa zidovima koji se skidaju se sipa keks i pomoću kašike se pritiskaju čvrsto da nema praznina.

Krem za mazanje se pomeša sa šećerom u prahu, u njega se dodaje i kisela pavlaka.

Dobijeni krem se rasporedi preko kore i dobijeni kolač se ostavlja 3-4 sata u frižideru. Pre serviranja se namaže slatkom od borovnica.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: