bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Jagnjeća Čorba»Turska jagnjeća čorba

Turska jagnjeća čorba

Anika VoitAnika Voit
Početnik
21191k23
Turska jagnjeća čorba
Fotografije: Anika Voit
1 / 2
29/09/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
6
"Uživamo u turskoj jagnjećoj čorbi, napravite je i vi"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Jegnjeće meso se očisti i iseče na parčiće. Preliva se sa dva litra vode, posoli se i ostavlja se da vri prola sata.

Luk se iseče na sitno i dodaje se u meso. Paprika i šargarepa se takođe očiste i iseku na sitno. Šaragrepa može i da se narenda na rende. Probajte i ovo povrće uz ovu tursku čorbu. Ako je potrebno još vode, dolijte vrelu uz ukusnu jagnjeću čorbu.

Pirinač se opere pod tekućom vodom i dodaje se u jelo. Kuva se dok ne omekša.

Na kraju se čorba zaprži umućenim žumancem i sa malo brašna.

Turska jagnjeća čorba se ostavlja još 2 minuta na ringli i sklanja se sa strane.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: