bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Ljutenica»Domaća krupno mlevena ljutenica sa patlidžanom

Domaća krupno mlevena ljutenica sa patlidžanom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
557112k12
Domaća krupno mlevena ljutenica sa patlidžanom
Fotografije: Albena Asenova
1 / 2
30/09/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
240 min.
Porcije
10
"Obožavamo krupno mlevenu ljutenicu, jer tako osećamo ukus i paprika i patldižana i majstorluk kuvara!"

Potrebni sastojci

  • paprike - 10 g, crvene
  • paradajz pire - 2 litra
  • patlidžan - 1, 5 kg
  • ulje - 600 ml
  • so - 3 kašike, dodaje se po ukusu
  • šećer - 5 kašika, dodaje se po ukusu
  • ljute paprike - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Crvena paprika se ispeče i stavlja se u posudu sa poklopcem da se napari i posle se lakše ljušti.

Na isti način pečemo i ljuštimo patlidžan. Nakon toga paprika i patlidžan se samelju na krupno u mašini za meso.

Već krupno mleveno povrće se pomeša sa prethodno spreljenim paradajz pireom. Dodaje se ulje, promeša se, nakon toga se kuva na slaboj vatri.

Nakon što smesa provri neophodno je da se neprestano meša da ne zagori. Začiniava se solju i šećerom. Kuva se dok tečnost u njoj ne ispari i dok se ne postigne željena gustina.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: