bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Konzerviranje ljutih papričica

Konzerviranje ljutih papričica

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
675
370
Konzerviranje ljutih papričica
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
08/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema50 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno100 min.
Porcije10
"Nikako nam ne uspevaju - dok ih lagano ispečemo i mariniramo, njih već nema!"

Potrebni sastojci

  • ljuta paprika - 2 kg
  • mirođija - 2 vrha
  • beli luk - 2 glavice
  • sirće - 800 ml
  • ulje - 300 ml
  • so - 1/2 šolje
  • aspirin - 10 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i osušite papričice. Mirođiju sitno naseckajte, oljuštene čenove belog luka isecite na pola.

Papričice lagano zapecite na ringli, ploči šporeta ili na roštilju sa obe strane, ali nemojte preterivati.

U malim teglicama naizmenično ređajte papriku, mirođiju i beli luk sve dok se dobro ne napune.

Za marinadu prokuvajte izmrvljeni aspirin, sirće, so i ulje u malom loncu. Sipajte preko papričica u tegle i odmah zatvorite vruće tegle.

Okrenite tegle poklopcima na dole dok se potpuno ne ohlade.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: