Način pripreme
Umutite jaja sa šećerom nekoliko minuta mikserom, dok se ne dobije vazdušast krem. Dodajte maslinovo ulje i ponovo promešajte. Dodajte kiselu pavlaku.
U posudi pomešajte brašno, kakao i prašak za pecivo.
Alvu isecite na male parčiće.
Počnite da dodajete suvu smesu u smesu od jaja. Mešajte špatulom ili drvenom varjačom dok se ne dobije homogena smesa.
Na kraju dodajte alvu.
Dobijenu smesu prebacite u podmazanu i brašnom posutu posudu za pečenje prečnika 24-26 cm.
Ispecite kolač na 170 stepeni sa ventilatorom oko 30 minuta. Proverite čačkalicom da li je gotov.
Dok se kolač hladi spremite glazuru. Nalomite čokoladu i isecite alvu, dodajte sveže mleko i stavite na slabu ringlu mešajući neprestano dok se čokolada i alva ne istope.
Dobijenom glazurom prelijte ohlađeni kolač. Pospite namrvljenim koštunjavim voćem po želji.
Nek vam je slatko!