Pečena jagnjetina u tepsiji
bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Pečeno Jagnje»Pečena jagnjetina u tepsiji

Pečena jagnjetina u tepsiji

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
13k
3k
1k
Pečena jagnjetina u tepsiji
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 3
21/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno140 min.
Porcije6
"Jagnjetina za dušu se sprema sa mnogo meraka, mnogo ljubavi i obavezno u velikoj tepsiji, da ima za sve"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 2 kg
  • mladi luk - 2 vezice
  • beli luk - 10 glavica, mlečni
  • pirinač - 1 šolja )po želji)
  • nana - 1 vezica, sveža ili suva
  • aleva paprika - 1 kašika (velika)
  • beli biber - prstohvat, u prahu
  • biber - prstohvat
  • ulje
  • so po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjetinu isecite na velike porcije i dobro je natrljajte alevom paprikom, uljem, belim i crnim biberom i solju.

Pospite isečenom nanom (ako nemate, koristite suvu), ostavite tako oko pola sata da se začini.

Isecite luk i sipajte u duboku tepsiju, pospite malo soli, aleve paprike, ulja i dobro promešajte.

Odozgo stavite porcije jagnjetine i glavice belog luka, sipajte vodu (do mesa da se ne preliva).

Pokrijte folijom i pecite u umerenoj rerni oko sat i po.

Po želji možete da izvadite i da dodate pirinač u jagnjetinu u rerni, koji će se idelano začiniti od bujona.

Pečena jagnjetina se kuva bez folije dok ne bude gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: