Način pripreme
Radi uglavnom mikserom. U torti nema brašna.
Kalup za torte sa dnom koje se uklanja podmažite i prekrijte papirom za pečenje.
Čokoladu i maslac istopite na pari dok ne dobijete lep tečni krem. Ostavite ga da se ohladi na sobnoj temperaturi. Sipajte krem u suvu posudu.
Jaja podelite na žumanca i belanca. Umutite žumanca sa polovinom kristal šećera do bele boje.
Pažljivo dodajte smešu temperirane čokolade, vanilu i mešajte na laganoj brzini miksera dok smesa ne postane homogena. Bademovo brašno se dodaje špatulom. Dobro promešajte.
Belanca umutite mikserom na početku laganom brzinom, dodajući nekoliko puta šećer, a zatim miksujte velikom brzinom dok ne dobijete sneg. Takođe se dodaje kremotartar.
Pažljivo spojite dve smese špatulom dok ne postanu glatki krem. Sipajte u kalup za tortu i poravnite.
Pecite na 160 stepeni oko 45-50 minuta, sredina treba da bude mekana, a stranice treba da imaju ispucalu koru. Na početku, posle vađenja, kolač je nabrekao, ali nakon što se ohladi spašće i njegova kora će se izlomiti. tako treba da bude.