Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Čizkejk»Domaći čizkejk sa jagodama i belom čokoladom

Domaći čizkejk sa jagodama i belom čokoladom

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
638792k159
Domaći čizkejk sa jagodama i belom čokoladom
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 3
24/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
1 min.
Ukupno
31 min.
Porcije
8
"Iznenadite voljenu osobu domaće spremljenim čizkejkom sa jagodama i belom čokoladom"

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • keks - 1 pakovanje
  • orasi - 100 g
  • šećer - 2 kašike, izvršite
  • maslac - 100 g
  • jagode - 500 g
  • bela čokolada - 1 komad
  • maslac - 1 mala kocka (da bi se istopila čokolada)
  • za krem
  • pavlaka - 2 komada, kisela
  • krem sir - 1 pakovanje
  • šećer - 1 šolja
  • vanila - 1 komad
  • želatin - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Svi sastojci za koru se izgnječe rukom ili blenderom.

Rasporede se u kalupu za tortu, a odozgo se ređaju jagode, isečene na polovine (ostavljam nekoliko za ukras).

Istopimo jednu belu čokoladu sa maslacem (na pari - ja to radim u mikrotalasnoj rerni) i sipam preko jagoda.

Nakon toga sipamo krem odozgo, koji spremamo mešajući odgovarajuće sastojke za njega (za želatin pratimo instrukcije na pakovanju).

Može da se pospe kokosovim brašnom, ali sledećeg dana. Ukrašavamo čizkejk izdvojenim jagodama.

Ostavljamo domaći čizkejk sa jagodama i belom čokoladom u frižideru da se stegne bar 12 sati.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: