Pečena jagnjetina u đuvečari

Pečena jagnjetina u đuvečari

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Pečena jagnjetina u đuvečari
Fotografije: Hristinka Koleva
1 / 3
20/11/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje160 min.
Ukupno190 min.
Porcije4
"Krhka i mnogo ukusna pečena jagnjetina - vidite recept"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 1, 5 kg
  • aleva paprika - 1 kašika
  • brašno - 1 kašika
  • ulje - 4 - 5 kašike
  • so
  • biber
  • vrganji - 600 g, pečurke
  • nana - 2 - 3 grančica
  • Za garnirung
  • krompir - 1 kg
  • so
  • maslac - 80 g
  • sveže mleko - 150 ml
  • krem sir - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovu pečenu jagnjetinu u đuvečari meso se soli i ostavlja se da se začini jedan sat.

U posudu se stavlja ulje. U njega se dodaje brašno, aleva paprika i biber. Promeša se u kašu i razredi se sa 300 ml vode.

Svako parče mesa se umače u smesu i poređa se u đuvečaru.

Oko mesa se stavljaju isečene pečurke. Prelivaju se preostalim sosom i ako je potrebno, dodaje se još vode. Tečnost treba skoro da prekrije meso. Odozgo se stavljaju grančice nane.

Jagnjetina u đuvečari se stavlja u ne zagrejanu rerni na 200 stepeni. Nakon što meso počne da se peče rerna se smanjuje na 160 stepeni i tako se ostavlja dva sata.

Dok se sočna pečena jagnjetina sprema, priprema se garnirug - vazdušast krompir pire.

Krompir se ljušti i seče se na male kocke. Preliva se vodom i skuva se.

Procedi se i dok je topao provuče se kroz presu za krompir.

U topao krompir se dodaje maslac, krem sir i so.

Promeša se i na kraju se dodaje sveže mleko.

Pire se stavlja u špric sa zvezdastim nastavkom i našprica se u svaki tanjir. Sipa se porcija jagnjećeg mesa sa pečurkama i nek vam je slatko!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: