Kalcone sa ćuretinom i gaudom

Kalcone sa ćuretinom i gaudom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
207
813
24/11/2020
"Za odličan početak dana, za ukusan ručak ili za večeru, koju će svi želeti da probaju - savršene su za sve"
Priprema25 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno45 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano104
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 200 - 270 g
  • paradajz sos - 2 kašike
  • majonez - 2 kašike, lagani
  • origano - suvi
  • file - 250 g, ćureći
  • pečurke - 200 g
  • maslac - 1 kašika
  • gauda - 250 g ili kačkavalj
  • jaje - 1 komad, žumance
* merne jedinice

Način pripreme

Sastojci su za dve kalcone.

Lisnato testo se podeli na 2 jednaka dela i rasporedi se. Paradajz sos se pomeša sa majonezom u promeša se dobro. Sa dobijenim sosom se namažu dve kore lisnatog testa.

Odozgo se posipaju suvim origanom. Preko testa se poređa ćureći file, isečen na tanke kriške. Pečurke se iseku na kriške i dinstaju se dok ne omekšaju u maslacu. Raspoređuju se preko filea.

Završavamo narendanom ili na mnogo tanke kriške isečenom gaudom. Po želji možete da stavite malo topljenog sira.

Uvijaju se dva kraja i preklapaju se. Oštrim nožem se prave blagi razrezi, da bi para izašla nagore. Mažu se žumancem i peku u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni 20 minuta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar