Janija od zelja sa pečenom zečetinom

Janija od zelja sa pečenom zečetinom

Janija od zelja sa pečenom zečetinom
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 2
26/11/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Skuvaj20 min.
Ukupno30 min.
Porcije4
"Srce nam nije dopustilo da ostavimo ovo zelje samo u tanjiru, zato smo mu dodali pečenu zečetinu - i dobro je što smo to uradili"

Potrebni sastojci

  • zelje - 20 - 30 listova
  • luk - 2 vezice (mladi)
  • zečje meso - 300 g, pečeno
  • šargarepe - 1 komad
  • maslinovo ulje - 3 - 4 supene kašike
  • brašno - 1 supena kašika
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • divlja nana
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i iseckajte zelje i mladi luk.

Šargarepu izrendajte na rende.

Zagrejte maslinovo ulje i u njemu dinstajte luk i izrendanu šargarepu. Čim omeknu dodajte brašno i začine.

Sipajte jedan litar vode i malo sosa od pečenog mesa. Kada pečem meso uvek sačuvam sos i dodajem ga u različita jela. Dodaje veoma dobru aromu.

Stavite soli po ukusu.

Isecite pečeno meso na sitnije komade. I njih dodajte u jelo. Kuvajte još 10 minuta na slaboj ringli.

Pravila sam takvu janiju i drugo pečeno meso. Ukus je uvek veoma dobar. Brzo, jednostavno i ukusno.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: