Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolač od Jabuke»Kolač sa jabukama Tri čaše

Kolač sa jabukama Tri čaše

Krasota v kuhnyataKrasota v kuhnyata
Šegrt
2361907
Kolač sa jabukama Tri čaše
Fotografije: Krasota v kuhnyata
1 / 4
02/12/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
8
"Praznično raspoloženje nas nikada ne napušta, posebno kada je kolač Tri čaše na stolu"

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 šolja
  • šećer - 1 šolja
  • griz - 1 šolja
  • prašak za pecivo - 2 kašičice
  • cimet - 2 kašičice
  • maslac - 150 g
  • jabuke - 6 komada
  • za ukras
  • jabuke - 1 komad
  • šećer u prahu - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Danas vam predstavljamo jedan izuzetno jednostavan i ukusan kolač bez jaja, bez mleka ili kiselog mleka. Priprema se za 5 minuta i čak se i ne muti.

Za pripremu ovog nežnog kolača sa jabukama ne traže se nikakve kulinarske sposobnosti. Izuzetno je lako zapamtiti recept ovog raskošnog kolača od jabuka, jer ima tri osnovna sastojka: brašno, šećer i griz.

Upravo zbog toga ovaj kolač je i dobio ime kolač Tri čaše. Mnogi će pomisliti da će ovaj kolač biti previše suv, ali je potpuno suprotno. Zbog količine jabuka, on je sočan i sa jako izraženim ukusom. Uverićete se u to ako ga probate.

Predstavljamo vam kolač sa jabukama Tri čaše.

Sve suve sastojke promešajte (brašno, šećer, griz, prašak za pecivo i cimet). U odgovarajuću posudu narendajte jabuke.

U kalupu, u kome ćete peći kolač, sipajte red suvis sastojaka, pa red rendanih jabuka. Nakon toga dodajte još jedan sloj suvih sastojaka i ponovo red rendanih jabuka.

Završite slojem suvih sastojaka i odozgo narendajte maslac. Kolač možete da pečete na ovaj način, ali ga možete i ukrasiti. Nasecite jednu jabuku na tanke režnjeve i poređajte ih preko maslaca u oblik ruže.

Ovaj kolač sa jabukama se peče u prethodno zagrejanoj rerni na temperaturi od oko 170-180 stepeni, oko 40 minuta.

Kada se ovaj velikolepni kolač sa jabukama ohladi, možete ga posuti šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: