bonapeti.rs»Recepti»Salate»Salata od Povrća»Letnja salata sa umakom od tikvica i patlidžana

Letnja salata sa umakom od tikvica i patlidžana

Hristinka KolevaHristinka Koleva
Početnik
255968613
Letnja salata sa umakom od tikvica i patlidžana
Fotografije: Hristinka Koleva
1 / 2
05/12/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Nestrpljivi smo da probamo letnju salatu sa umakom od tikvica i patlidžana, a vi"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžani se peku celi na roštilju ili u rerni. Pečeni patlidžani se ogule i iseku.

Tikvice se seku na sitne kockice. Stavljaju se u tepsiju, posole se i posipaju s malo maslinovog ulja. Peku se na 200 stepeni dok ne postanu mekane.

Pečene tikvice se pomešaju sa patlidžanima. Pasiraju se. Začinjavaju se solju, sitno iseckanim peršunom i mirođijom, maslinovim uljem i belim lukom.

U tanjir se stavljaju loptice od umaka od povrća. Kraj njih se ređaju iseckani paradajz i krastavac. Garnira se pločicom sira, skuvanim jajetom i maslinama. Salata sa patlidžanom se ukrašava grančicom peršuna i mirođije.

Prijatno sa Letnjom salatom sa umakom od tikvica i patlidžana!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: