Način pripreme
Očistite i iseckajte svo povrće na krupno.
Zagrejte ulje i u njemu prvo dinstajte luk i šargarepu nekoliko minuta.
Nakon toga dodajte krompire i na kraju krupno iseckane listove sremuša. Dinstajte i njih kratko.
Veoma dobro operite crveno sočivo pod tekućom vodom. Dodajte i njega.
Dodajte 1 litar vode i sve začine.
Kuvajte na slaboj vatri otprilikr 25 minuta dok ne bude gotovo.
Nakon toga pasirajte i ukoliko je potrebno, dodajte još malo vode do željene gustine.
Neposredno pre serviranja zagrejte maslac i na njemu dinstajte nekoliko listova sremuša, sitno iseckanog.
Čim omekša i pusti svoju aromu, dodajte i dimljenu alevu papriku.
Ovim aromatičnim maslacem prelijte supu od sočiva.
Probajte ovu ukusnu i hranljivu krem supu od crvenog sočiva sa sremušem.
Prijatno!