bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Ražani hleb sa maslinama i sušenim paradajzom

Ražani hleb sa maslinama i sušenim paradajzom

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Početnik
638272k75
Ražani hleb sa maslinama i sušenim paradajzom
Fotografije: Kulinarna mreja
17/12/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
10
"Zanat se krade, a priprema domaćeg hleba je pravo majstorstvo, tako da... recept je ovde i naš je i ... vaš je"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Sigurno da svi volite aromu sveže pečenog hleba. Poneko kaže i da voli zvuk koji hleb pravi kada ga izvadite iz rerne - nazivaju to pesmom hleba. Možda i preteruju, ali miris je zaista očaravajući.

Evo jednog fantastičnog recepta za ražani hleb sa maslinama i sušenim paradajzom.

Umesite testo od namirnica navedenih u receptu.

Belo brašno je samo jedna šolja, a preostala količina brašna, neophodna za pripremu srednje mekanog testa je čisto raženo brašno.

Testo je dosta lepljivo, ali to nije problem. Dodajte u njega i sušeni paradajz, naseckan na sitno, kao i sitno seckane masline.

Pecite u kalupu na 180 stepeni oko 40-45 minuta.

Na dno rerne stavite posudu sa malom količinom vode u njoj.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: