Način pripreme
1. Za testo umutite jaja sa šećerom i u njih sipajte ulje i narendajte žuti deo kore limiuna.
2. U tečnu smesu prosejte brašno sa praškom za pecivo i vanilom i zamesite glatko testo. Ako je mnogo mekano pospite sa još brašna.
3. Razvijte na blago nabrašnjenoj radnoj površini u koru debljine 3-4 mm i isecite kolače kalupom - okruglim 4 cm prečnik ili drugim po vašem izboru.
4. Poređajte u dve posude za pečenje na papir za pečenje, ostavljajući razmak između.
Stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni i pecite oko 15 minuta svaku posudu. Nadgledajte kolače i kada porumene po krajevima gotovi su. Ako se mnogo prepeku postaće tvrdi, zato to nemojte dozvoliti.
Nakon što izvadite iz rerne ostavite da se ohlade i pozabavite se kremom od badema.
5. Umutite na pari žumanca sa šećerom na slaboj temperaturi. Dodajte bademe blevene u brašno, meki maslac, esenciju i rum. Mutite žičanom mutilicom ili mikserom oko 5 minuta i nakon toga ostavite kremić da se ohladi. Kada se ohladi stegnuće se.
6. Zalepite kolače dva po dva nežnim kremom od badema i poređajte slepljene kolače na poslužavnik.
Nek vam je slatko uz ove jedinstvene slepljene kolače sa kremom od badema!