Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Slepljeni Kolači»Slepljeni kolači sa kremom od badema

Slepljeni kolači sa kremom od badema

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78616k965
Slepljeni kolači sa kremom od badema
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 5
19/12/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
10
"Neverovatno ukusni slepljeni kolači sa bademovim kremom - sjajni su za svaki povod"

Potrebni sastojci

  • brašno - 300 g + za posipanje radne površine
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • ulje - 70 g
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 100 g
  • vanila - 1 kesica
  • limun - 1/2 kore
  • Krem od badema
  • bademi - 70 g, sirovi, oljušteni
  • žumanca - 2 komada
  • rum - 1 poklopac, oko 10 g
  • šećer - 70 g
  • maslac - 50 g
  • esencija - 2 kapljice, gorak ili sladak badem
* merne jedinice

Način pripreme

1. Za testo umutite jaja sa šećerom i u njih sipajte ulje i narendajte žuti deo kore limiuna.

2. U tečnu smesu prosejte brašno sa praškom za pecivo i vanilom i zamesite glatko testo. Ako je mnogo mekano pospite sa još brašna.

3. Razvijte na blago nabrašnjenoj radnoj površini u koru debljine 3-4 mm i isecite kolače kalupom - okruglim 4 cm prečnik ili drugim po vašem izboru.

4. Poređajte u dve posude za pečenje na papir za pečenje, ostavljajući razmak između.

Stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni i pecite oko 15 minuta svaku posudu. Nadgledajte kolače i kada porumene po krajevima gotovi su. Ako se mnogo prepeku postaće tvrdi, zato to nemojte dozvoliti.

Nakon što izvadite iz rerne ostavite da se ohlade i pozabavite se kremom od badema.

5. Umutite na pari žumanca sa šećerom na slaboj temperaturi. Dodajte bademe blevene u brašno, meki maslac, esenciju i rum. Mutite žičanom mutilicom ili mikserom oko 5 minuta i nakon toga ostavite kremić da se ohladi. Kada se ohladi stegnuće se.

6. Zalepite kolače dva po dva nežnim kremom od badema i poređajte slepljene kolače na poslužavnik.

Nek vam je slatko uz ove jedinstvene slepljene kolače sa kremom od badema!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: