bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Šnicle»Pohovane pileće grudi sa sosom od kiselog mleka

Pohovane pileće grudi sa sosom od kiselog mleka

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Pohovane pileće grudi sa sosom od kiselog mleka
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 2
24/12/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema40 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
"Pileće grudi, servirane sa mlečnim sosom - prosto da poližete prsteO"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 1 komad, cele
  • himalajska so
  • biber
  • začini - po ukusu (kari, origano...)
  • Za pohovanje
  • jaja - 1 komad
  • prezle - 1 šolja
  • Za sos
  • kiselo mleko - 125 g
  • majonez - 1 kašika
  • krem sir - 1 kašike
  • luk - prstohvat, u prahu
  • beli luk - prstohvat, u prahu
  • origano - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Operite grudi i isecite ih na debele šnicle. Pospite solju i začinima. Ostavite pola sata.

U jednom tanjiru umutite jaje, a u drugi stavite prezle.

U posudu dodajte sve sastojke za sos. Promešajte žicom i sačuvajte.

Potopite šnicle direktno u jaje, a nakon toga uvaljate u prezle.

Ispržite u tiganju sa masnoćom dok ne postanu zlataste. Izvadite na kuhinjski ubrus pohovanu piletinu.

Servirajte pohovane pileće grudi sa sosom od kiselog mleka - u odgovarajući tanji jedna šnicla i malo sosa.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: