Ćuretina iz rerne

Ćuretina iz rerne

LenkaLenka
Kuvar
783
948
2k
38
4
Ćuretina iz rerne
Fotografije: Lenka
1 / 5
12/01/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno150 min.
Porcije8
"Ne moramo da čekamo neki praznik da bismo jeli pečenu ćurku, zar ne?"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Ćurku dobro očistiti i oprati.

U posudu staviti maslac, na sobnoj temperaturi, izgnječen beli luk, peršun iseckan, i mešati da se sve sjedini.

Odvojiti kožu od mesa i između kože i mesa namazati mešavinu maslaca i začina, pa nakon toga namazati istom smesom kožu.

U ćurku staviti grane ruzmarina, pa ceo limun, celu pomorandžu, cele šargarepe i batat iseći na krupne kocke pa staviti.

Vezati kuhinjskim koncem batake. Na rešetku staviti ćurku, pa rešetku u rernu. Ispod rešetke staviti isečen krompir i luk na pleh za pečenje, tako da mast direktno curi na povrće.

Računajte da je 13 minuta na 500 g mesa dovoljno za pečenje. U ovom slučaju meni je potrebno oko 2h. Peći na 180 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: