Panetone sa suvim grožđem

Panetone sa suvim grožđem

Panetone sa suvim grožđem
Fotografije: Niki
1 / 2
29/01/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije6
"Panetone dušica sa suvim grožđem za raskoš - odmah dajemo recept"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Svi proizvodi moraju da budu na sobnoj temperaturi. U posudici istopimo kvasac sa prstohvatom šećera i toplim svežim mlekom, ostavljamo da se aktivira.

Nakon toga dodajemo maslac, mešamo dok se ne istopi, dodajemo jaja i šećer. Mešamo dok se šećer ne istopi.

Brašno prosejemo i postepeno dodajemo tečnu smesu. Umesimo meko testo. Na kraju dodajemo suvo grožđe i ponovo mesimo.

Testo za uskršnji kolač raspoređujemo u kalupe, pokrivamo krpom i ostavljamo da naraste, ne manje od 3 sata.

Pečemo neverovatni panetone u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotov.

Po želji možete da ukrasite Panetone sa suvim grožđem čime želite ili prosto da pospete šećerom u prahu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: