Palačinke od pasulja i ovsenih pahuljica

Gordana DanilovGordana Danilov
Početnik
273
258
635
21
Palačinke od pasulja i ovsenih pahuljica
Fotografije: Gordana Danilov
1 / 2
05/02/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema5 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno15 min.
Porcije2
"Neki će ih jesti za doručak, a neki i za večeru"

Potrebni sastojci

  • pasulj tetovac - 1 šolja, prethodno veče natopljen
  • voda - 4 dl
  • ovsene pahuljice - 1 1/3 šolje
  • med - 1 kašika
  • kokosovo ulje - 1 kašika
  • ekstrakt vanile - 1 kašičica
  • morska so - 1/2 kašičice
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

U blender staviti oceđen pasulj, sipati vodu i blendirati oko 2 minuta.

Dodati so, vanilu, med, kokosovo ulje i pahuljice pa nastaviti proces još koji minut, da se sve sjedini.

Na malo zagrejanog ulja, sipati kašikom smesu i pržiti po 2-3 minuta sa svake strane, do zlatno smeđe boje.

Ako je tiganj dobar i namirnice se ne lepe po dnu, može i bez ulja.

Palačinke od pasulja i ovsenih pahuljica poslužiti uz voće, namaz ili preliv po želji.

Rejting

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: