Način pripreme
Razdvojte belanca od žumanaca. Žumanca umutite sa šećerom do se ne dobije gust krem.
U belanca dodajte prstohvat soli i umutite u sneg.
Prosejte brašno sa praškom za pecivo i vanilom. Dodajte ga u porcijama u umućena žumanca i nakon toga pažljivo dodajte umućena belanca.
Postavite pleh od rerne papirom za pečenje.
Sipajte pripremljenu smesu i pecite koru 8 minuta na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni.
Izvadite ispečenu koru i okrenite na krpu.
Odstranite papir, a koru uvijte u rolat. Ostavite ga da se ohladi, nakon toga razvijte i namažite tečnom čokoladom.
Uvijte ponovo u rolat. Od njega odsecite dva parčeta pod uglom.
Prikačite ih sa strane velikog parčeta slatkog rolata i namažite tečnom čokoladom.
Izbrazdajte viljuškom u ukrasite po vašem ukusu sladak praznični rolat.
Nek vam je slatko!