Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Mleveno Meso»Mleveno meso, praziluk i proso

Mleveno meso, praziluk i proso

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272366598168
Mleveno meso, praziluk i proso
Fotografije: Gordana Danilov
1 / 3
12/02/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Slobodno nas pozovite na ručak kada pripremite ovo jelo, nećemo odbiti"

Potrebni sastojci

  • mlevena junetina - 500 g
  • praziluk - 400 g
  • domaća dimljena slanina - 100 g
  • beli luk - 2 čena, sitno nasečen
  • kuvano proso - 1/2 šolje
  • goveđa kocka - 1 kom.
  • ljuta tucana paprika
  • suvi biljni začin
  • sveže mleveni crni biber
  • sitno nasečeni list peršuna
  • maslinovo ulje
  • jaja - 3 kom.
  • kisela pavlaka - 2 dl
  • morska so
  • za salatu od kupusa
  • slveži kupus - 1/2 glavice. sitno isečen
  • šargarepa - 1 kom., veća, krupno naribana
  • cvekla - 1 kom., veća, krupno naribana
  • jabuka - 1 kom., veća, krupno naribana, nakisela
  • suvo grožđe - 1/2 šolje
  • sok jednog većeg limuna
  • morska so
  • ekstra devičansko maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Rernu zagrejati na 200°C.

Na zagrejanom maslinovom ulju propržiti sitno nasečenu slaninu, dodati praziluk, kada malo svene, dodati beli luk da zamiriši, zatim meso i sve zajedno dinstati da meso promeni boju.

Umešati začine, kocku, proso, pažljivo promešati da se sve lepo sjedini i preliti umućenim jajima sa kiselom pavlakom.

Zapeći u zagrejanoj rerni oko 30-35 minuta, da porumeni.

Poslužiti uz salatu od svežeg kupusa, cvekle i šargarepe.

Za salatu

Sve predviđene namirnice pomešati, preliti dresingom od limunovog soka, soli i ulja, dobro promešati i poslužiti rashlađeno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anonimni
Anonimni
*
23.02.2022 09:36