Urmašice - posne

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Urmašice - posne
Fotografije: Lenka
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Slobodno nas možete svrstati u grupu ljubitelja orijentalnih poslastica"

Potrebni sastojci

  • Testo
  • voda - 400 ml
  • ulje - 200 ml
  • brašno - 500 g
  • prašak za pecivo - 1 kom.
  • Preliv
  • voda - 500 g
  • šećer - 500 g
  • vanilin šećer - 1 kom.
* merne jedinice

Način pripreme

Mojim ukućanima i meni kad nešto padne na pamet mi ne odustajemo dok ne izgustiramo više recepata od istog jela. Sad za praznik smo imali situaciju sa urmašicama.

Kako ih nikad nisam pravila nisam znala za koju verziju ću da se odlučim, pa sam napravila po meni onu najjednostavniju za prvi put. Toliko su bile dobre da su otišle za 2 dana. Juče sam pravila malo drugačiju, a po svoj prilici praviću i sutra, pa ću vam okačiti recepte i za naredne.

Prvi korak je da naspemo vodu u šerpu, dodamo šećer, vanilin šećer ostavimo da se kuva i provri.

U drugu šerpu naspemo ulje i vodu i grejemo dok ne provri.

Premestimo tečnost u drugu posudu u koju dodajemo brašno sa praškom za pecivo uz neprekidno mešanje.

Od testa napravite manje kuglice (pošto mi je prvi put meni su ispale ogromne). Stavite loptice na rende i oblikujte ih tako da ostane šara.

Poređati na pek papir i peći na 180 stepeni 30 minuta.

Kad se urmašice ohlade preliti ih hladnim sirupom. Ostavite da testo upije tečnost bar 2-3 h, a najbolje su sutradan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: