Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Domaće kiflice sa kiselom pavlakom

Domaće kiflice sa kiselom pavlakom

VecaVeca
Šef kuhinje
7123982k3349
Domaće kiflice sa kiselom pavlakom
Fotografije: Veca
2 / 11
01/03/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
100 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
5
"Slojevite kiflice koje se prosto tope u ustima"

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • brašno - 400 g
  • suvi kvasac - 5 g
  • mleko - 200 ml
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 2 kašike
  • jaja - 1 komad
  • Za premazivanje
  • maslac - 70 g
  • kisela pavlaka - 100 g
  • Za premazivanje i posipanje kiflica
  • jaja - 1 komad
  • susam - po potrebi
  • I još
  • maslac - po potrebi
* merne jedinice

Način pripreme

U dublju posudu usuti brašno, dodati suvi kvasac, šećer i izmešati. Zatim, uliti mlako mleko, ulje, posoliti, umešati jaje i zamesiti testo. Testo pouljiti sa obe strane, prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji sat vremena.

Nadošlo testo podeliti na 9 delova, formirati jufke i svaku razviti oklagijom na veličinu tanjira. Staviti koru, naneti rendani maslac, preklopiti drugom korom i premazati kiselom pavlakom. Tako naizmenično ređati i premazivati 8 kora.

Staviti devetu koru, ali ne mazati je. Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 20 minuta.

Oklagijim razviti u veliki krug. Seći na trouglove i uviti kiflice.

Kiflice poređati u pleh obložen pek-papirom. Premazati ih umućenim jajetom i posuti susamom.

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta.

Gotove kiflice izvaditi iz rerne i na svaku staviti po kockicu maslaca.

Domaće kiflice sa kiselom pavlakom ostaviti da se prohlade, servirati i poslužiti.

Probajte, prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: