Način pripreme
Za smešu maslaca:
Mešajte sve zajedno dok se ne sjedine i ostavite sa strane.
Za testo:
U šolju / malu posudu umešajte suvi kvasac i 1/4 šolje tople vode dok se ne sjedini i ne postane penušavo. Ostavite po strani.
U veliku posudu dodajte šećer, toplo mleko i 1 jaje. Dobro promešati. U istu posudu dodajte ulje, so, sirće. Dobro mešati dok se ne sjedini. Dodajte svo brašno i prašak za pecivo, te kvasnu tečnost. Mešajte sa varjačom.
Stavite na radni sto i mesite dok testo ne postane glatko i elastično. Oblikujte kuglu, stavite u podmazanu posudu i poklopite dok ne naraste dvostruko.
Nakon što testo naraste, zagrejte rernu na 200°C.
Pritiskajte testo da ispusti vazduh, te testo podelite u 4 jednake veličine. Koristeći oklagiju, svaki komad razvaljajte tanko i široko, kao kad pravite vrlo tanku picu.
Ređajte slojeve jedan na drugi, s tim da svaki sloj premažete smešom maslaca. Testo zarolajte i razvaljajte. Isecite na 10-12 komada.
Postavite na pleh i ostavite da se odmori 30 minuta i krpom/peškirom. Nakon toga premazite izmućenim jajetom.
Pecite 30 minuta na 200°C dok pužići sa zeljem ne porumene.