Pečeni jagnjeći but sa pirinčem, krompirom i pečurkama

Pečeni jagnjeći but sa pirinčem, krompirom i pečurkama

Pečeni jagnjeći but sa pirinčem, krompirom i pečurkama
Fotografije: Imanuel Nikol
12/03/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema200 min.
Skuvaj160 min.
Ukupno360 min.
Porcije6
"Šta je bolju prilog uz jagnjetinu od krompira, pečuraka i pirinča"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Meso posolimo po ukusu, obilno namažemo maslacem, alevom paprikom i biberom. U tiganju dinstamo glavicu luka sa pirinčem i pečurkama.

Začinimo krompir solju i biberom.

Jagnjeće meso stavljamo u veliki pleh sa krompirom, piirnčem i pečurkama. Prelivamo sa dve šolje bujona od pečuraka, isečenim komadićima maslaca i pokrivamo folijom.

Pečemo jagnjetinu 40 minuta na 220 stepeni, posle smanjujemo na 170 stepeni dva sata.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: