Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Bamija sa paradajzom u teglama iz starih notesa

Bamija sa paradajzom u teglama iz starih notesa

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7632215k211
Bamija sa paradajzom u teglama iz starih notesa
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 2
02/04/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
5
"Ideja za zimnicu, ako volite bamiju sa paradajzom u teglama"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 1 kg
  • bamija - 1 kg
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operite dobro bamiju i sklonite joj drške. Narendajte ili sameljite paradajz u mašini.

Na dno tegle zapremine 400 ml stavite kašičicu soli. Pokrijte dno paradajz sokom i počnite da ređate bamiju, ređajući bamiju i sok od paradajza dok se ne napune tegle.

Zatvorite poklopcima i sterilišite oko sat nakon što voda provri.

Ostavite tegle u još vreloj vodi 10-15 minuta i nakon toga ih izvadite. Okrenite ih poklopcima na dole dok se potpuno ne ohlade.

Tako spremljenu bamiju možete da koristite u đuvečima i janijama.

Bamija sa paradajzom u teglama iz starih notesa je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: