bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Gurabije»Babine gurabijice Ježići

Babine gurabijice Ježići

Babine gurabijice Ježići
Fotografije: Maria Simova
1 / 2
07/04/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
40
"Uvek imamo sakrivenu rezervu babinih ježića u rerni - jedni za drugima se peku u tepsijama"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešajte i dobro promešajte jaja, šećer, ulje, izrendanu koru pomorandže i kiselo mleko. Dodajte prosejano brašno zajedno sa praškom za pecivo i umesite meko testo za gurabijice.

Od testa oblikujte loptice koje da budu veličine velikog oraha. Svako lopticu umačite u mlevene orahe i ređajte u tepsiju, obloženu papirom za pečenje na rastojanju jedna od druge.

Stavite tepsiju u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite domaće gurabijice otprilike 15-20 minuta dok se ne dobije zlatkasta boja.

Neverovatno brze, mekane i veoma ukusne babine gurabijice Ježići iz mog detinjstva!

Sjajni kolačići sa orasima!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: