Musaka sa tikvicama, patlidžanima i krompirom

07/04/2021
"Bogata posna musaka sa patlidžanima, nećete moći da je se zasitite"
Priprema45 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno105 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano21
  • Pregledi tokom meseca17
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistite povrće. Isecite patlidžan, tikvice, krompir na kolutove, luk, beli luk i šargarepu - na sitne kockice. Posolite patlidžane i ostavite ih na ringli na kosini na 20-30 minuta, nakon čega operite i osušite ih.

Možete da napravite musaku i sa svežim patlidžanima, a možete i da ih uvaljate u brašno i da ih ispržite do blage zlataste boje. Najbolje je da ih pečete u keramičkom gril tiganju sa malo masnoće.

Posebno zagrejte malo masnoće i ispržite luk, šargarepe i beli luk. Dodajte paradajz, sasvim sitno iseckan. Čim sve malo omekša, začinite začinima.

Uzmite pravougaonu tepsiju i podmažite je. Počnite da ređate red patlidžana, red krompira, tikvica, tako što između njih raspoređujete zaprženo povrće sa paradajzom i ponovo po malo začina po želji.

Dolijte vruću vodu, ali ne preterano mnogo i ubacite da se peče u umereno zagrejanoj rerni dok voda ne ispari.

Na kraju umutite sastojke za preliv i zalijte po musaki ravnomerno. Vratite je da se zapeče dok se preliv ne stegne. Isecite musaku nakon što se malo ohladi i poslužite je sa malo iseckanog peršuna.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar