bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Marinade»Marinada za pečeno povrće

Marinada za pečeno povrće

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
14k5k7k
Marinada za pečeno povrće
14/04/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
1
"Aromatično pečeno povrće sa medenom marinadom, koja će vas naterati da zaboravite na šnicle!"

Potrebni sastojci

  • maslinovo ulje - 40 - 50 ml ili ulje
  • sirće - 3 kašike
  • beli luk - 4 - 5 čenova
  • limun - sok od 1/2 limuna
  • soja sos - 4 kašike
  • med - 1 kašika
  • origano - 1 kašičica
  • biber - mleveni, po ukusu
  • so - ako je neophodno
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite u odgovarajuću posudu soja sos, sirće, pasirani beli luk, isceđen sok od limuna i promešajte dobro sa medom i začinima. Dodajte maslinovo ulje skroz na kraju i ponovo dobro promešajte.

Sa tako spremljenom marinadom možete da marinirate povrće pre nego što ih ispečete na roštilju ili u rerni i nakon što je povrće već skuvano.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: