Način pripreme
Prosejte brašno i od njega odvojte 100 g. U ostalo dodajte suvi kvasac, šećer i izmešajte. U udubljenje u sredini brašna stavite ugrejano sveže mleko, so, jaja, vanilu i esenciju ruma.
Postepeno mesite glatko testo, dodavajući i odvojeno brašno i na kraju - istopljeni maslac. Mesite dok se ne dobije meko i glatko testo. Pokrijte ga krpom i ostavite ga da naraste.
Od njega razvijte kore debljine otprilike 1, 5 cm i pomoću čaše isecite krofnice. Secite krofnice. Kružiće ređajte na nabrašnjenu površinu i ponovo ih ostavite da narastu pokriveni.
Zagrejte masnoću za prženje i ispržite krofnice sa obe strane. Pržite na nižoj temperaturi kako krofnice ne bi ostale sirove iznutra.
Gotove krofnice po želji možete posuti šećerom u prahu ili ih napuniti slatkom po izboru.