Pečena bundeva violina

Pečena bundeva violina
17/04/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije5
"Unikatno ukusna i aromatična bundeva! Recept iz zlatnog fonda!"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite bundevu na 2 dela i očistite je od semenki. Izbušite površinu štapićem i začinite začinima. Polijte s malo maslinovog ulja i ostavite je na 10 minuta.

Stavite bundevu u nauljenu tepsiju sa korom ka gore. Dodajte u tepsiju cele glavice belog luka i grančice čubra. Stavite bundevu da se peče otprilike sat vremena u zagrejanoj rerni ili dok ne bude skoro u potpunosti omekla.

Izvadite, okrenite komade i po želji prelijte sa još malo začina i maslinovog ulja. Vratite bundevu na još 10-15 minuta da se dopeče. Poslužite je sa iseckanim glavicama belog luka.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: