Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Đuveč»Kolenica sa krompirom i pečurkama u rerni

Kolenica sa krompirom i pečurkama u rerni

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Kolenica sa krompirom i pečurkama u rerni1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
8
"Lepe stvari i najukusnija jela sa svinjskom kolenicom nastaju lagano, zato se naoružajte strpljenjem. Čekanje će vredeti"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 4 svinjske kolenice
  • aleva paprika - 1 kašika
  • biber - 1 kašika, mleveni
  • so - po ukusu
  • krompir - 1 kg
  • šargarepa - 2 komada
  • pečurke - 300 g
  • luk - 2 glavice
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • biber
  • so - po ukusu
  • vino - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojte kosti svinjske kolenice i isecite je na krupne parčiće. Dobro pospite začinima i blago promešajte, da se rasporede ravnomerno po mesu.

Pokrijte je i ostavite da odstoji u frižideru tokom jednog dana. Sledećeg dana ga ispržite ravnomerno u zagrejanoj masnoći.

Očistite i isecite na krupno svo povrće, ostavljajući čenove belog luka cele. Sipajte ih u posudu za pečenje i začinite i njih začinima. Odozgo rasporedite meso i blago promešajte.

Dolijte 100 ml vina i uvijte sve folijom. Stavite posudu da se peče u jako zagrejanoj rerni na 30 minuta.

Nakon toga smanjite i dodatno ispecite još sat i po. Sklonite foliju u proverite da li je svinjetina gotova. Ako je potrebno zapecite još.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: