Pečena jagnjeća plećka

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
13k
3k
1k
Pečena jagnjeća plećka
26/04/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno210 min.
Porcije4
"Ima li ukusniijeg povoda da sakupite porodicu od toga da ih ugostite pečenom jagnjećom plećkom"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prethodno zagrevate rernu na 180 stepeni.

Ne stavljajući masnoću zagrevate začine u tiganju dok ne postanu aromatični. Nakon toga u drugoj posudi ih pomešate sa polovinom maslinovog ulja.

Pomoću oštrog noža napravite razreze u mesu na 2, 5 cm i u njih stavite beli luk. Namažete celo meso smesom od začina i masnoće, začinite.

Preostalo maslinovo ulje zagrevate u velikoj posudi i zapržite jagnjetinu okrećući je dok ne postane braon. Izvadite meso i u istu posudu stavite luk, a nakon toga šargarepe i vodu.

Ostavite ih da provru i stavite odozgo jagnjetinu, pokrijte folijom i stavite u rernu da se peku oko sat i po.

Smanjite rernu na 160 stepeni, otkrijte meso i pecite još sat i po, dok ne postane krhko. Kada ga izvadite, pokrijte ga i ostavite još 10 minuta pre nego što ga isečete na tanke kriške. Servirajte zajedno sa lukom, šargarepama i sosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: