bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Gurabije»Gurabije sa amonijačnom sodom

Gurabije sa amonijačnom sodom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
14k4k4k
Gurabije sa amonijačnom sodom
30/04/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno45 min.
Porcije50
"Neka i u vašoj kuhinji miriše na aromatične gurabije"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • šećer - 1 šolja, izvršita
  • ulje - 1 šolja
  • amonijačna soda - 1 kesica
  • limun - narendana kora jednog limuna
  • esencija - 4 - 5 kapi, od limuna
  • brašno - 750 - 900 g (koliko upije za meko testo)
  • orašasti plodovi - po izboru, za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa šećerom dok ne pobele i dodajte ulje uz neprestano mešanje. Rastvorite amonijačnu sodu u 2-3 kašike mlake vode ili svežem mleku i dodajte u pripremljenu smesu, nakon toga dodajte koru od limuna i esenciju limuna.

Sipajte brašno postepeno i mešajte mikserom prvobitno, a posle zamesite rukom. Treba da se dobije meko testo, koje može da se razvlači.

Ostavite da odstoji pola sata, nakon što ga razvijete u koru debljine 1, 5 cm isecite u oblik gurabija po vašoj želji.

Poređajte ih u posudu za pečenje postavljanu papirom, ukrasite ih namrvljenim ili celim orašastim plodovima i ubacite da se ispeku dok ne porumene na 175 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: