bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Dinstano Pile»Pileći žilijen u mlečnom sosu sa mocarelom

Pileći žilijen u mlečnom sosu sa mocarelom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Pileći žilijen u mlečnom sosu sa mocarelom
Fotografije: Paulina Stoyanova
1 / 3
07/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije2
"Uvek ima nešto novo da se doda receptu za pileći žilijen, tako da možete da obogatite klasiku"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 2 komada, celi
  • sveže mleko - 250 - 300 ml
  • mocarela - 200 - 250 g
  • jaja - 2 komada
  • ulje - 2 kašike
  • bosiljak - 3 kašike, suvi
  • luk - 2 glavice
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Pileći bataci se očiste, koža se sklanja i postaju dve velike šnicle.

Luk se oljušti i iseče na veoma sitno.

U tiganj sa nelepljivim dnom se stavlja ulje i nakon što se zagreje, stavljaju se dve šnicle i luk.

Šnicle treba da se ispeku dok ne budu potpuno gotove, a dobro je da se okrenu dva-tri puta.

Nakon što su gotove, sklanjate ih sa tiganja da se ohlade, da možete da ih isečete na parčiće.

U dubok tiganj ili šerpu sa nelepljivim dnom prebacujete dobro spremljen luk sa masnoćom koju su pustile šnicle.

Sečete mocarelu kako vam je zgodno - nije bitno kako će biti isečena, ona će se istopiti.

Pomoću žice mutite jaja i u tankom mlazu dodajete u njih sveže mleko.

Dodajete mleko sa jajima i mocarelu u luk, uključujete ringlu, ne treba da bude jaka, već umerena, jer ako počne jako da vri, jaja mogu da se preseku. Nakon što počne blago da se krčka i mocarela da se topi, dodajte i pileći žilijen.

Ostavite na ringli 5-7 minuta, začinite solju, biberom i bosiljkom.

Ovo dinstano pile je veoma ukusno i treba da ga servirate dok je još toplo jer kad se ohladi moguće je da se zgusne sos.

Pileći žilijen u mlečnom sosom sa mocarelom su gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: