Pržena zubatica sa kukuruznim brašnom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
1k
1k
Pržena zubatica sa kukuruznim brašnom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
08/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije6
"Tajna hrskave pržene zubatice je u kukuruznoj korici, možete da dodate i prstohvat meraka"

Potrebni sastojci

  • zubatica - 6 komada
  • so
  • kukuruzno brašno - za valjanje
  • ulje - 300 ml, za prženje
  • limun - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite zubaticu od iznutrica i krljušti. Operite pod tekućom vodom. Posolite solju sa svih strana. Ostavite ribu oko 30 minuta, da upije so.

Operite ponovo ribu i osušite je kuhinjskim ubrusom.

Zagrejte ulje u dubokom tiganju.

Uvaljajte svaku ribu u kukuruzno brašno, izlupajte višak i ispržite dok ne postane zlatasta sa obe strane. Ponovo ocedite ribu na kuhinjskom ubrusu da se odstrani suvišna masnoća.

Servirajte sa parčetom limuna i odgovarajućim garnirungom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: