bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Lazanja»Lazanja sa piletinom i povrćem

Lazanja sa piletinom i povrćem

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Lazanja sa piletinom i povrćem
10/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema25 min.
Kuvanje110 min.
Ukupno135 min.
Porcije12
"Od sada predviđamo koliko će ukusna biti ova lazanja. Za vas neće ostati, ali mi ćemo vam ispričati"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Lazanja se skuva prema uputsvu na pakovanju.

Pileće grudi, isečene na kocke, se zaprže dok se ne zarumene. Meso se ocedi od masnoće i ostavlja sa strane.

U istom tiganju se zaprže pečurke isečene na šajbne, šargarepe i luk, takođe isečeni. Dodajmo kukuruz, začinjavamo solju i majčinom dušicom, mešamo i ostavljamo sa strane.

Od brašna i mleka pravimo bešamel. Dodajemo so i alevu papriku.

Narendan kačkavalj i sir se pomešaju.

U namazanu posudu za pečenje sipamo malo sosa. Preko njega se poređaju kore od lazanje. Posipa se delom smese sa sirom, delom piletine i povrća i delom preostalog sosa. I tako 3-4 reda, završavajući bešamelom.

Posuda se prekriva folijom i stavlja se u prethodno zagrejanu rernu. Peče se oko sat na 200 stepeni. Sklanjamo foliju, posipamo sa malo smese od sira i kačkavalja i zapečemo još 5 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: