Šareni kolač sa čokoladnom glazurom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
1k
1k
Šareni kolač sa čokoladnom glazurom
Fotografije: Tanya Arabadjiiska
1 / 3
11/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Skuvaj45 min.
Ukupno65 min.
Porcije6
"Da li znate zašto neki recepti postaju klasika? Zato što su uvek jedinstveno ukusni i svima omiljeni"

Potrebni sastojci

  • jaja - 5 komada
  • šećer - 1 i 1/2 šolja
  • brašno - 2 šolje
  • vanila - 1 komad
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • ulje - 5 kašika
  • voda - 5 kašika
  • kakao - 2 kašike
  • čokoladna kuvertura - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Umutimo jaja sa šećerom. Nakon toga dodajemo vodu, ulje, brašno (prosejano) sa praškom za pecivo i vanilu.

Mutimo sve mikserom dok se ne dobije homogena smesa. Sipamo polovinu smese u kalup za kolač, koji je prethodno namazan i posut brašnom.

Stavljamo da se peče oko 5 minuta u rerni, da uhvati sasvim laganu koricu. Za to vreme smo stavili kakao u drugu polovinu smese u dodatno smo umutili rukom.

Vadimo kalup iz rerne, sipamo braon smesu preko bele i stavljamo nazad da se peče na 160-170 stepeni oko 40 minuta sa ventilatorom.

Nako što je kolač ispečen, ostavlja se da se ohladi. Okrećemo ga u odgovarajuću posudu i prelivamo ga čokoladnom kuvertirom, istopljenom na pari.

Šareni kolač sa čokoladnom glazurom je gotov.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: