bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Pečeno Jagnje»Jagnjeće meso sa pečurkama i začinima

Jagnjeće meso sa pečurkama i začinima

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Jagnjeće meso sa pečurkama i začinima1 / 2
12/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema25 min.
Kuvanje125 min.
Ukupno150 min.
Porcije4
"Bez komentara o neverovatnim osobinama ukusa ovog jela, samo kad ga vidite reći ćete VAU! Zar nije tako"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Brašno i začini se pomešaju sa malo vode i u dobijenu smesu se uvaljaju porcije mesa. Poređaju se u posudu za pečenje i posipaju se uljem.

Sipaju se dve šolje vode i posuda se pokriva folijom. Meso se peče 2 sata u umereno zagrejanoj rerni, pri čemo su 30 minuta pre nego što se ispeče stavljaju isečene pečurke.

Da bi lepo preplanulo peče se bez folije još 5 minuta.

Odgovarajući garniung je krompir pire, peče ili dinstan pirinač, dinstano povrće.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: