Domaći ekleri sa laganim kremom od vanile
bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Slatka Testa»Ekleri»Domaći ekleri sa laganim kremom od vanile

Domaći ekleri sa laganim kremom od vanile

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Domaći ekleri sa laganim kremom od vanile
13/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno40 min.
Porcije16
"Uzmite komad raja u obliku eklera sa kremom od vanile - napravićete duplu dozu, ubeđeni smo"

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 šolja
  • ulje - 100 g
  • jaja - 4 komada
  • Za krem
  • jaja - 4 komada
  • brašno - 9 kašika
  • šećer - 9 kašika
  • vanila - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

U 200 g vode se stavlja 100 g ulja i stavlja se da provri. U njih se dodaje 1 šolja brašna uz neprestano mešanje.

Čim postane homogena smesa, sklanja se sa ringle i ostavlja se da se ohladi.

Jedno po jedno se dodaju 4 jaja i mešaju se, dok se glatko kuvano testo ne stegne.

Nakon toga u namazanu posudu za pečenje se stavlja po kašičica smese i peče se u umerenoj vatri dok se ne zarumeni.

Spremanje krema:

700 ml svežeg mleka se stavlja da provri. U njega se dodaju prethodno umućena jaja, šećer, brašno, vanila i preostalo mleko.

Meša se dok smesa ne postane glatka i gusta. Krem za eklere se skloni sa ringle. Dodaje se 50 g maslaca i meša se dok je toplo.

Krem se puni u eklere pomoću šprica sa odgovarajućim nastavkom.

Pri pečenju ekleri narastu i u njima se stvaraju šupljine u koje se ubacuje krem.

Ako nema šupljina, onda ekler može da se raseče nožem i da se napuni kremom.

Domaći ekleri sa laganim vanila kremom mogu da se pospu šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: