Uskršnji kolač sa orasima i ratlukom
bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Uskršnji kolač sa orasima i ratlukom

Uskršnji kolač sa orasima i ratlukom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Uskršnji kolač sa orasima i ratlukom
Fotografije: Gergana Tsvetanova
1 / 6
14/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema25 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno65 min.
Porcije12
"Kada volite kolač, ali vam se jede i uskršnji kolač - spremite uskršnji kolač sa orasima i ratlukom - zaljubićete se u njega"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Merna šolja je zapremine 250 ml.

Kvasac se pomeša sa toplim mlekom i jednom šoljom šećera. Ostavlja se kratko da se aktivira.

Jaja se umute sa šećerom, uljem i kvascem s mlekom. Dodaju se vanila, kora limuna i prosejano brašno.

U smesu sa sipaju na krupno isečeni orasi i isečen ratluk, a ostavlja se malo za posipanje kolača odozgo.

Smesa se prebacuje u kalup za kolač na papir za pečenje. Kolač se ostavlja 15 minuta da naraste.

Odozgo se posipa preostalim orasima, ratlukom i kristal šećerom, pomešanim sa malo vode.

Uskršnji kolač se peče na 180 stepeni 40-45 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: