Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena Riba»Riblji fileti i povrće iz rerne

Riblji fileti i povrće iz rerne

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272366598168
Riblji fileti i povrće iz rerne
Fotografije: Gordana Danilov
1 / 3
12/04/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
3
"Posno, ukusno, zdravo, lepo... dodajte još epiteta po svom izboru"

Potrebni sastojci

  • riblji fileti - 600 g
  • krompir - 500 g, očišćen
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • crvena paprika - 1 kom.
  • žuta paprika - 1 kom.
  • ljuta paprika - 1 kom.
  • čeri paradajz - 150 g
  • morska so
  • biber - sveže mleveni
  • maslinovo ulje
  • limunov sok
  • limun - kriške
* merne jedinice

Način pripreme

Rernu zagrejati na 200°C.

Paprike iseći na filete, a ljutu paprikuna kolutiće. Filete ribe oprati, osušiti papirnim ubrusima i iseći na manje komade. Krompir isečen na kocke, kuvati u posoljenoj vodi, 5 minuta od početka vrenja.

Odgovarajuću posudu obložiti papirom za pečenje, poprskati uljem, izručiti prokuvan i oceđen krompir i rasporediti nasečene paprike i čenove belog luka. Blago promešati i peći 20 minuta u zagrejanoj rerni.

Dodati čeri paradajz i peći sledećih 10 minuta.

Ribu sosoliti i pobiberiti.

Rasporediti začinjene filete, poprskati sve limunovim sokom i maslinovim uljem, pa dopeći još 10 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: