Riblji fileti i povrće iz rerne

Gordana DanilovGordana Danilov
Početnik
273
255
637
21
Riblji fileti i povrće iz rerne
Fotografije: Gordana Danilov
2 / 2
12/04/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Skuvaj40 min.
Ukupno50 min.
Porcije3
"Posno, ukusno, zdravo, lepo... dodajte još epiteta po svom izboru"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Rernu zagrejati na 200°C.

Paprike iseći na filete, a ljutu paprikuna kolutiće. Filete ribe oprati, osušiti papirnim ubrusima i iseći na manje komade. Krompir isečen na kocke, kuvati u posoljenoj vodi, 5 minuta od početka vrenja.

Odgovarajuću posudu obložiti papirom za pečenje, poprskati uljem, izručiti prokuvan i oceđen krompir i rasporediti nasečene paprike i čenove belog luka. Blago promešati i peći 20 minuta u zagrejanoj rerni.

Dodati čeri paradajz i peći sledećih 10 minuta.

Ribu sosoliti i pobiberiti.

Rasporediti začinjene filete, poprskati sve limunovim sokom i maslinovim uljem, pa dopeći još 10 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: