Pržena svinjska džigerica sa belim lukom
bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Iznutrice»Pržena svinjska džigerica sa belim lukom

Pržena svinjska džigerica sa belim lukom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
13k
2k
1k
Pržena svinjska džigerica sa belim lukom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 2
21/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno40 min.
Porcije2
"Dođite da vidite kakvo smo vam meze spremili - za čas ćete pojesti sve iz tanjira"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operite i isecite džigericu. Posolite i ostavite pola sata.

Oljuštite glavicu belog luka, otklanjajući samo belu ljusku, koja se lako skida. Podelite čenove.

Zagrejte masnoću u tiganju. Uvaljajte džigericu u brašno. Stavite je u tiganj zajedno sa svim čenovima belog luka.

Ispržite sa obe strane dok ne bude gotov, okrećući i beli luk za to vreme.

Ako primetite da počinje da gori izvadite ga odmah i ostavite samo džigericu.

On je već pustio arome, a džigerica ih je upila.

Gotovu svinjsku džigericu na tiganju izvadite i ocedite na kuhinjskom ubrusu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: