bonapeti.rs»Recepti»Morski Plodovi»Škampi na grčki način sa sosom od paradajza

Škampi na grčki način sa sosom od paradajza

Ivi  VaccaIvi Vacca
Početnik
477111k55
Škampi na grčki način sa sosom od paradajza
Fotografije: Ivi Vacca
1 / 2
22/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
7 min.
Ukupno
17 min.
Porcije
2
"Brzo, jednostavno i veoma ukusno možete da spremite omiljene škampe u paradajz sosu - savršen ukus grčke kuhinje"

Potrebni sastojci

  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • maslinovo ulje - 3 - 4 kašike
  • paradajz - 2 velika ili 4 srednja
  • bosiljak
  • so
  • biber
  • belo vino - 1 šolja
  • ljuta aleva paprika - 1 kašičica
  • suvi origano
  • majčina dušica
  • šećer - 1 prstohvat
  • sir - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

U zagrejan tiganj sa maslinovim uljem stavite očišćene škampe i kuvajte 2 minuta. Izvadite ih iz tiganja.

U tiganj stavite prvo olljušten i sitno isečen beli luk, nakon toga sitno isečen luk.

Isecite paradajz na sitno i dodajte ga u tiganj. Pospite solju, biberom, ljutom alevom paprikom, prstohvatom šećera, suvim origanom i majčinom dušicom.

Kada tečnost od paradajza uvri za oko 3-4 minuta, dodajte vino. Ostavite na ringli da se redukuje vino, malo da ispari (3-4 minuta).

Nakon toga dodajte škampe, promešajte, dodajte još malo maslinovog ulja, pospite namrvljenim sirom i bosiljkom. Servirajte vruće.

Nek vam je slatko!

Škampi na grčki način sa paradajz sosom su gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: