Losos na roštilju sa belim lukom
bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Riba»Pečena Riba»Losos na roštilju sa belim lukom

Losos na roštilju sa belim lukom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
13k
2k
1k
Losos na roštilju sa belim lukom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 2
24/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno20 min.
Porcije4
"Losos je sam po sebi ukusna riba, ali razume se, uz prave začine nema mu ravnog - ne štedite beli luk za ovaj recept, u njemu je ključ ove tajne"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operite losos i posolite ga.

Usitnite beli luk ili ga izgnječite kroz presu za beli luk.

Isecite peršun na sitno. Pomešajte ih sa maslinovim uljem.

Ostavite da odstoji i namažite ribu samo masnoćom.

Ispecite sa obe strane na dobro zagrejanom roštilju.

Malo pre nego što izvadite losos sa roštilja, namažite samo sa jedne strane smesom od belog luka i nemojte ga više okretati.

Izvadite i servirajte toplog lososa sa belim lukom na roštilju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: